עריכת חוזים
מדוע בעלי עסקים קטנים ובינונים זקוקים לשירות משפטי כגון עריכת חוזים ?
יש לך עסק קטן או בינוני? כדאי לקרוא את השורות הבאות:
כשזה קשור בהסכמים וחוזים, תמיד כדאי להתייעץ עם עורך דין שעורך עבורך את ההסכם ולעולם לא לסמוך על התחייבות שבע”פ.
ברור שאני כעורכת דין העוסקת בתחום החוזים אכתוב כזה משפט, יחד עם זאת יש הסבר הגיוני לשיקולך:
יכול להיות שהחלטת להשכיר קליניקה או משרד וקיבלת הסכם שכירות סטנדרטי כזה שקונים בחנות או מורידים מהאינטרנט אבל אתה לא בטוח אם לחתום עליו או לא?
ייתכן והעסק שלך עובד יפה והחלטת לעבוד בשיתוף פעולה עם קולגה או עם איש מקצוע נוסף וליצור פרוייקט משותף ואתה לא בטוח אם כדאי לך לסמוך על הקשר החברי שיש ביניכם או שאולי לעגן את כל ההסכמות ביניכם בכתב, כלומר בחוזה?
מאוד יתכן שאתה עומד לקבל הלוואה לעסק מגורם שהוא לא בנקאי המבקש ממך לחתום על הסכם הלוואה אולם אתה לא ממש מבין על מה בדיוק אתה חותם ואתה זקוק לאיש מקצוע שיסביר לך מה ההשלכות של החוזה?
ועוד דוגמאות אין ספור של בעלי עסקים אשר מוצאים את עצמם מתמודדים עם בתי המשפט ותביעות קטנות רק משום שחסכו בעלויות הוצאות משפטיות ולא חתמו על חוזים שונים המיועדים להגנת העסק שלהם.
למה אתה כבעל עסק זקוק לייעוץ משפטי בנושא חוזים?
הסכם שכירות סטנדרטי לעולם לא יחליף הסכם שכירות המתאים לצרכיך ולצרכי העסק שלך!
אין דבר כזה הסכם שכירות סטנדרטי לעסק שכן מדובר בהסכם אשר שונה לחלוטין מהסכם שכירות סטנדרטי של דירה ויש לו היבטים משפטים שלבעל עסק אין את ההבנה, הזמן והיכולת להתעסק עם זה ב – 100%.
חסוך לך מראש את עוגמת הנפש, הריצות וכאבי הראש בין אם אתה שוכר נכס לעסק שלך ובין אם אתה משכיר את הנכס שלך לעסק, ואל תחסוך בקבלת ייעוץ משפטי מקצועי מעורך דין מומחה בניסוח חוזים המתאימים בדיוק עבורך והעסק שלך.
אם יש לך מיזם משותף עם קולגה האם חשבת לחתום על הסכם שותפות?
האם אתה לפני פרוייקט משותף עם בעל מקצוע אחר?
האם שקלת לחתום עמו על הסכם שותפות או שמא זה אף כלל לא עלה במחשבתך?
בשלב הראשוני, שלב הרעיון החדש של פרוייקט ומיזם משותף הוא תמיד מרגש.
בתוך כל ההתרגשות הזו, במיוחד עם זו פעם ראשונה שלך ישנן לא מעט בירורים ועניניים שיש לבדוק עם השותף החדש שלך. זה לא עוד סתם שיתוף פעולה מקצועי, אלא עבודה משותפת אשר תניב פירות ולכן יש לעגן את הרעיון, הביצוע שלו, הצלחתו וגם פירוקו בהסכם שותפות המתאים והמדויק ביותר לפרויקט.
הסכם שותפות מתאים לכל שותפות בין אם זו שותפות רשומה ע”פ חוק אצל רשם השותפיות במשרד המשפטים ובין אם זו שותפות שאינה רשומה.
אם החלטת לשתף פעולה עם קולגה או אדם נוסף כדי לקדם את העסק שלך ו/או ליצור מיזם משותף שבו שני הצדדים נושאים באחריות לביצוע הרי שמומלץ שיחתם ביניכם הסכם שותפות.
כאן תוכל לקרוא על מקרה אמיתי של לקוחה שלי שלא התפשרה עם חברה שלה לפני מיזם משותף וביקשה ממנה שכל ההסכמות יעלו על הכתב. החברה סירבה לחתום על הסכם שהכנתי עבור הלקוחה שלי, והתוצאה היתה שהלקוחה שלי הבינה שחוסר רצינותה של החברה העיד על חוסר מקצועיות ובזבוז זמן שכנראה בעתיד יתרחש. הלקוחה שלי חסכה לא מעט כסף וזמן בכך שהתעקשה על חוזה חתום!