האם לחתום על זיכרון דברים 

האם לחתום על זיכרון דברים 

רוכשי דירות מוצאים את עצמם לעיתים מותשים מהחיפוש האינסופי אחרי דירת חלומותיהם, עד שלפעמים הם עושים טעויות קריטיות. 

אחת הטעויות שרוכשי דירות נוטים לעשות, היא לחתום על הסכם מסוג זכרון דברים לקניית דירה. נכון, זיכרון דברים לקניית דירה הוא הסכם לכל דבר וככזה, כדאי מאוד מאוד להיזהר מלחתום עליו. ככלל,   לא מומלץ לחתום על זכרון דברים לקניית דירה בין אם אתה רוכש ובין את אתה מוכר את דירתך. מדוע? 

זכרון דברים הוא הסכם מחייב, ואם יש בו את כל האלמנטים שיש בד”כ בהסכם מכר, אז הרי שכנראה חתמת על הסכם מכר ויעלה לך הרבה מאוד כסף לבטל אותו. למה הרבה מאוד כסף? 

הסכם זכרון דברים לקניית דירה, נחתם בד”כ ללא ייעוץ משפטי ובטרם הדירה המיועדת נבדקה ע”י עו”ד מטעם הרוכשים שיבדוק אם אכן הדירה מומלצת לרכישה. 

מה קורה כאשר הדירה לא ממש מומלצת לרכישה? או מה קורה אם יום לאחר מכן התחרטת ואינך מעוניין לרכוש את הדירה משום שהחלטת שהיא לא כדאית כלכלית אחרי “שישנת על זה”? 

אם החלטת לבטל את הסכם זכרון הדברים, כנראה שתצטרך לשלם פיצויים לצד השני על הפרת הסכם. הסיכוי שהמוכר יוותר על זכותו לאכוף את הסכם זכרון הדברים הוא קלוש, שכן מדובר בהרבה מאוד כסף. 

כדאי מאוד לזכור, שהסכם זכרון דברים לקניית דירה שונה לחלוטין מהסכם זכרון דברים לקניית רכב, ולא מעט רוכשי דירות הקונים לראשונה דירה, מתבלבלים ונוטים לחתום מבלי לדעת את הסיכון הכרוך בחתימה על זכרון דברים. 

כדאי גם לדעת, שכמו בכל עסקת מקרקעין, מכירה או רכישה של דירה, חובה לדווח לרשויות המסים על העסקה, ולכן ע”פ חוק, יש לדווח על העסקה 40 ימים מיום חתימה על זכרון הדברים ולא מיום חתימה על הסכם המכר. כך שייתכן ותמצא את עצמך משלם קנסות על אי תשלום בזמן את מס הרכישה. 

כתיבת תגובה

מאמרים אחרונים

שיתוף המאמר

התחבר לחשבון האישי ושתף את הנכסים שלך